Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Grzyby oczyścić z piasku i ściółki leśnej. Umyć i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, oblać zimną wodą, a następnie zdjąć z nich skórkę. Miąższ pomidorów pokroić w drobną kostkę. Cebulki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dużą patelnię lub do dużego garnka wlać oliwę, lekko podgrzać. Wrzucić cebulkę, podsmażać kilka minut. Następnie dodać grzyby i dusić około 15 minut. Przyprawić, dodać masło, pokrojonego pomidora. Dusić jeszcze około 10 minut. Na koniec posypać potrawę drobno posiekaną natką pietruszki. Podawać w miseczkach. Do grzybów można podać grzanki zapiekane z masłem czosnkowym lub z żółtym serem.