Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pięknie prezentująca się przekąska będzie hitem każdej imprezy. Kulki serowe z żurawiną i orzechami znikają z półmisków w mgnieniu oka, dlatego warto zawsze przygotować ich nieco więcej. Na pewno się nie zamrują.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 966
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 482
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 449
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 966
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 482
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 449
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 95
Składniki
Orzechy upraż na suchej patelni. Posiekaj je dokładnie razem z posiekaną żurawiną i natką pietruszki. Wymieszaj razem.
Połącz ze sobą trzy rodzaje serów. Rozgnieć je do momentu uzyskania jednolitej masy. Możesz pomóc sobie blenderem lub malakserem.
Z masy serowej formuj kulki, które następnie obtoczysz w mieszance z orzechów, pietruszki i żurawiny.
Ułóż kulki serowe na dużej paterze i przed podaniem schładzaj około godziny. Aby gościom łatwiej było zjeść kulki serowe, możesz wbić w nie słone paluszki.