Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pięknie prezentująca się przekąska będzie hitem każdej imprezy. Kulki serowe z żurawiną i orzechami znikają z półmisków w mgnieniu oka, dlatego warto zawsze przygotować ich nieco więcej. Na pewno się nie zamrują.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4331
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 188
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4331
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 188
Składniki
Orzechy upraż na suchej patelni. Posiekaj je dokładnie razem z posiekaną żurawiną i natką pietruszki. Wymieszaj razem.
Połącz ze sobą trzy rodzaje serów. Rozgnieć je do momentu uzyskania jednolitej masy. Możesz pomóc sobie blenderem lub malakserem.
Z masy serowej formuj kulki, które następnie obtoczysz w mieszance z orzechów, pietruszki i żurawiny.
Ułóż kulki serowe na dużej paterze i przed podaniem schładzaj około godziny. Aby gościom łatwiej było zjeść kulki serowe, możesz wbić w nie słone paluszki.