Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nasze babcie robiły je bardzo często. Były proste a zarazem bardzo tanie w wykonaniu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8177
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8177
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto na proziaki. Formować dłonią placuszki i upiec na rozgrzanej żeliwnej płycie. Kapustę poszatkować, ugotować z dodatkiem soli i kminku. Następnie odcisnąć i wymieszać z zrumienioną cebulką na maśle z dodatkiem pieprzu ziołowego. Proziaki pokroić w kostkę, wymieszać z kapustą, możemy okrasić usmażonym boczkiem lub polać stopionym masłem.