Do góry

Przekąski Przepis na:

Przegrzebki z truflami podane z makaronem barwionym atramentem z kałamarnicy.

Przegrzebki z truflami podane z makaronem barwionym atramentem z kałamarnicy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 5726

Dodano:

Odsłon: 900

Idealna przystawka dla entuzjastów wyrafinowanej kuchni!

Składniki

1-2 os. 60 min trudne drogie
Reklama
Reklama
Przegrzebki z truflami podane z makaronem barwionym atramentem z kałamarnicy.

Przygotowanie

  1. Przygotowanie sosu: Na oliwie zeszklić wyciśnięty czosnek, dodać drobno posiekaną papryczkę cayenne (bez pestek). Wszystko podlać winem i zredukować. Na koniec dodać miód. Można sos zagęścić odrobiną mąki orkiszowej.

  2. Przegrzebki opłukać i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Posolić i oprószyć świeżo mielonym pieprzem, tylko z jednej strony. Rozgrzać na patelni masło. Przegrzebki smażymy maksymalnie po dwie minuty z każdej strony. Po obróceniu na drugą stronę należy je ponownie delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po usmażeniu zdjąć na ręcznik papierowy.

  3. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją. Odcedzić i ponownie włożyć do garnka. Wymieszać z sosem. Trufle bardzo drobno pokroić

  4. Wszystko podawać razem i z wierzchu ozdobić truflami. Uwaga jest taka, że trzeba dobrze zsynchronizować czas smażenia przegrzebków i gotowania makaronu tak aby wszystko było ciepłe.
    Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak dokładnie przygotować to danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń