Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka dla entuzjastów wyrafinowanej kuchni!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1391
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1333
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1391
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1333
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Składniki
Przygotowanie sosu: Na oliwie zeszklić wyciśnięty czosnek, dodać drobno posiekaną papryczkę cayenne (bez pestek). Wszystko podlać winem i zredukować. Na koniec dodać miód. Można sos zagęścić odrobiną mąki orkiszowej.
Przegrzebki opłukać i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Posolić i oprószyć świeżo mielonym pieprzem, tylko z jednej strony. Rozgrzać na patelni masło. Przegrzebki smażymy maksymalnie po dwie minuty z każdej strony. Po obróceniu na drugą stronę należy je ponownie delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po usmażeniu zdjąć na ręcznik papierowy.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją. Odcedzić i ponownie włożyć do garnka. Wymieszać z sosem. Trufle bardzo drobno pokroić
Wszystko podawać razem i z wierzchu ozdobić truflami. Uwaga jest taka, że trzeba dobrze zsynchronizować czas smażenia przegrzebków i gotowania makaronu tak aby wszystko było ciepłe. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak dokładnie przygotować to danie.