Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka dla entuzjastów wyrafinowanej kuchni!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40590
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 962
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3294
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40590
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 962
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3294
Składniki
Przygotowanie sosu: Na oliwie zeszklić wyciśnięty czosnek, dodać drobno posiekaną papryczkę cayenne (bez pestek). Wszystko podlać winem i zredukować. Na koniec dodać miód. Można sos zagęścić odrobiną mąki orkiszowej.
Przegrzebki opłukać i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Posolić i oprószyć świeżo mielonym pieprzem, tylko z jednej strony. Rozgrzać na patelni masło. Przegrzebki smażymy maksymalnie po dwie minuty z każdej strony. Po obróceniu na drugą stronę należy je ponownie delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po usmażeniu zdjąć na ręcznik papierowy.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją. Odcedzić i ponownie włożyć do garnka. Wymieszać z sosem. Trufle bardzo drobno pokroić
Wszystko podawać razem i z wierzchu ozdobić truflami. Uwaga jest taka, że trzeba dobrze zsynchronizować czas smażenia przegrzebków i gotowania makaronu tak aby wszystko było ciepłe. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak dokładnie przygotować to danie.