Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Och te najlepsze owoce morza ( jak dla mnie )
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1394
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1394
Składniki
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 175 stopni C. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Plasterki boczku rozłożyłem na blaszkę i piekłem 15 minut, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Odstawiłem do ostygnięcia. Grilla rozgrzałem do średniej temperatury. Przegrzebki ze wszystkich stron doprawiłem solą i mieszanką przypraw. Każdego przegrzebka zawinąlem w plaster boczku i przekłułem szpikulcem, tak by boczek się nie odwinął. Rozgrzanego grilla posmarowałem olejem rzepakowym. Tak przygotowane przegrzebki grilowałem przez 7 minut często przewracając. Po usmażeniu przełożyłem na półmisek, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Przystroić masłem. Należy podać od razu.