Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Och te najlepsze owoce morza ( jak dla mnie )
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1372
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1325
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1372
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1325
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 175 stopni C. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Plasterki boczku rozłożyłem na blaszkę i piekłem 15 minut, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Odstawiłem do ostygnięcia. Grilla rozgrzałem do średniej temperatury. Przegrzebki ze wszystkich stron doprawiłem solą i mieszanką przypraw. Każdego przegrzebka zawinąlem w plaster boczku i przekłułem szpikulcem, tak by boczek się nie odwinął. Rozgrzanego grilla posmarowałem olejem rzepakowym. Tak przygotowane przegrzebki grilowałem przez 7 minut często przewracając. Po usmażeniu przełożyłem na półmisek, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Przystroić masłem. Należy podać od razu.