Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od wyłożenia plastrów boczku w naczyniu żaroodpornym i posypania ich, czyli oprószenia, chilli. Tak przygotowane świńskie puzzle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury topnienia litu, czyli ok 180°C, na mniej więcej tyle czasu ile topnieje lit, czyli aż boczek się upiecze. W międzyczasie w naczyniu z gorącą wodą umieszczamy metalową miskę, do której wkruszamy kostki czekolady w celu ich rozpuszczenia, czy też (popularne dzisiaj słowo) stopienia. Wyciągamy upieczony boczek z piekarnika, a kiedy trochę ostygnie, odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, rolujemy go, spinamy wykałaczką i kąpiemy w roztopionej czekoladzie. Boczek, nie ręcznik. Tak przygotowaną przekąskę konsumujemy z piwem typu Russian Imperial Stout