Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi
Przygotowanie zaczynamy od wyłożenia plastrów boczku w naczyniu żaroodpornym i posypania ich, czyli oprószenia, chilli. Tak przygotowane świńskie puzzle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury topnienia litu, czyli ok 180°C, na mniej więcej tyle czasu ile topnieje lit, czyli aż boczek się upiecze. W międzyczasie w naczyniu z gorącą wodą umieszczamy metalową miskę, do której wkruszamy kostki czekolady w celu ich rozpuszczenia, czy też (popularne dzisiaj słowo) stopienia. Wyciągamy upieczony boczek z piekarnika, a kiedy trochę ostygnie, odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, rolujemy go, spinamy wykałaczką i kąpiemy w roztopionej czekoladzie. Boczek, nie ręcznik. Tak przygotowaną przekąskę konsumujemy z piwem typu Russian Imperial Stout
Kolorowe kanapki na imprezę lub walentynkowy podwieczorek. Dziecinnie proste...
Odsłon: 1750
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 231
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17161
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 93
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 67
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 231
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17161
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 93
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 67
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od wyłożenia plastrów boczku w naczyniu żaroodpornym i posypania ich, czyli oprószenia, chilli. Tak przygotowane świńskie puzzle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury topnienia litu, czyli ok 180°C, na mniej więcej tyle czasu ile topnieje lit, czyli aż boczek się upiecze. W międzyczasie w naczyniu z gorącą wodą umieszczamy metalową miskę, do której wkruszamy kostki czekolady w celu ich rozpuszczenia, czy też (popularne dzisiaj słowo) stopienia. Wyciągamy upieczony boczek z piekarnika, a kiedy trochę ostygnie, odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, rolujemy go, spinamy wykałaczką i kąpiemy w roztopionej czekoladzie. Boczek, nie ręcznik. Tak przygotowaną przekąskę konsumujemy z piwem typu Russian Imperial Stout
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 382
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 309