Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska do Piwa

Przekąska do Piwa

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 308

postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie zaczynamy od wyłożenia plastrów boczku w naczyniu żaroodpornym i posypania ich, czyli oprószenia, chilli. Tak przygotowane świńskie puzzle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury topnienia litu, czyli ok 180°C, na mniej więcej tyle czasu ile topnieje lit, czyli aż boczek się upiecze. W międzyczasie w naczyniu z gorącą wodą umieszczamy metalową miskę, do której wkruszamy kostki czekolady w celu ich rozpuszczenia, czy też (popularne dzisiaj słowo) stopienia. Wyciągamy upieczony boczek z piekarnika, a kiedy trochę ostygnie, odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, rolujemy go, spinamy wykałaczką i kąpiemy w roztopionej czekoladzie. Boczek, nie ręcznik. Tak przygotowaną przekąskę konsumujemy z piwem typu Russian Imperial Stout

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń