Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2680
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1190
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2680
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1190
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od wyłożenia plastrów boczku w naczyniu żaroodpornym i posypania ich, czyli oprószenia, chilli. Tak przygotowane świńskie puzzle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury topnienia litu, czyli ok 180°C, na mniej więcej tyle czasu ile topnieje lit, czyli aż boczek się upiecze. W międzyczasie w naczyniu z gorącą wodą umieszczamy metalową miskę, do której wkruszamy kostki czekolady w celu ich rozpuszczenia, czy też (popularne dzisiaj słowo) stopienia. Wyciągamy upieczony boczek z piekarnika, a kiedy trochę ostygnie, odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, rolujemy go, spinamy wykałaczką i kąpiemy w roztopionej czekoladzie. Boczek, nie ręcznik. Tak przygotowaną przekąskę konsumujemy z piwem typu Russian Imperial Stout