Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowatorski sposób na podanie przekąsek.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24478
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 425
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 414
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24478
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 425
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 414
Składniki
Na patelni lub w garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub masła. Wrzuć do tego zamarznięty szpinak. Dodaj 1 roztrzepane jajko, 1 zeszklony ząbek czosnku, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Często mieszaj, gotuj aż do całkowitego rozmarznięcia szpinaku. Pozostaw do wystygnięcia, po czym dodaj drobno pokrojoną 0,5 cebuli. Gotowym szpinakiem faszeruj jedną połówkę foremki.
Do drugiej połówki włóż pół plasterka cytryny, jeżeli jest cieniutko pokrojona – nie ma konieczności obierania ze skórki. Pokrój łososia w paski (dł. ok 4-5 cm), a następnie połóż na/obok pół plasterka cytryny.