Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowatorski sposób na podanie przekąsek.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 454
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9787
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 454
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9787
Składniki
Na patelni lub w garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub masła. Wrzuć do tego zamarznięty szpinak. Dodaj 1 roztrzepane jajko, 1 zeszklony ząbek czosnku, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Często mieszaj, gotuj aż do całkowitego rozmarznięcia szpinaku. Pozostaw do wystygnięcia, po czym dodaj drobno pokrojoną 0,5 cebuli. Gotowym szpinakiem faszeruj jedną połówkę foremki.
Do drugiej połówki włóż pół plasterka cytryny, jeżeli jest cieniutko pokrojona – nie ma konieczności obierania ze skórki. Pokrój łososia w paski (dł. ok 4-5 cm), a następnie połóż na/obok pół plasterka cytryny.