Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie pasztety rybne, ten z pewnością przypadnie wam do gustu. Prosty i smaczna przekąska bosmana to bowiem delikatny i aromatyczny pasztet rybny, który bez trudu można rozsmarować na pieczywie lub krakersach. W zależności od potrzeb możecie podać go na śniadanie lub jako przekąskę dla gości. Każdy, kto go spróbuje, z pewnością powróci do niego nie raz.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Łososia gotujemy ok. 7 minut w mleku, następnie przekładamy go na talerz.
Rybę o białym mięsie miksujemy w malakserze. Dodajemy do niej dwa jaja ugotowane na twardo i starte na tarce oraz dwa surowe jajka.
Do masy dodajemy również namoczony chleb. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę.
Łososia dzielimy na płatki, dodajemy go razem z rozpuszczonym masłem, koperkiem i cytryną do masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Masę przekładamy do podłużnej foremki. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pasztet serwujemy dopiero, gdy zupełnie wystygnie.