Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Polecam.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28380
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9631
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4131
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28380
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9631
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4131
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Składniki
Gąski dokładnie wypłukać. Te grzyby często oblepione są piaskiem i w ogóle bardzo upiaszczone, bo rosną głównie na piaskach. Takie kilkukrotnie wypłukane grzybki najlepiej zostawić na godzinę w solance mocno nasyconej tzn z dużą ilością soli. Kapelusze się pootwierają co ułatwi jeszcze dokładne wypłukanie. Grzyby ugotować w posolonej wodzie ok 30 min. Osączyć na sicie i wystudzić. Większe pokroić, a mniejsze pozostawić w całości. Do salaterki przełożyć obrane, pokrojone w kostkę cebulki szalotki. Dodać pokrojone w kostkę jabłko i przygotowane grzybki. Dodać śmietanę, majonez, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Dobrze jest schłodzić w lodówce. Gotowe, można zajadać. Smacznego.