Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Gąski dokładnie wypłukać. Te grzyby często oblepione są piaskiem i w ogóle bardzo upiaszczone, bo rosną głównie na piaskach. Takie kilkukrotnie wypłukane grzybki najlepiej zostawić na godzinę w solance mocno nasyconej tzn z dużą ilością soli. Kapelusze się pootwierają co ułatwi jeszcze dokładne wypłukanie. Grzyby ugotować w posolonej wodzie ok 30 min. Osączyć na sicie i wystudzić. Większe pokroić, a mniejsze pozostawić w całości. Do salaterki przełożyć obrane, pokrojone w kostkę cebulki szalotki. Dodać pokrojone w kostkę jabłko i przygotowane grzybki. Dodać śmietanę, majonez, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Dobrze jest schłodzić w lodówce. Gotowe, można zajadać. Smacznego.