Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8157
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 407
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8157
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 407
Składniki
Gąski dokładnie wypłukać. Te grzyby często oblepione są piaskiem i w ogóle bardzo upiaszczone, bo rosną głównie na piaskach. Takie kilkukrotnie wypłukane grzybki najlepiej zostawić na godzinę w solance mocno nasyconej tzn z dużą ilością soli. Kapelusze się pootwierają co ułatwi jeszcze dokładne wypłukanie. Grzyby ugotować w posolonej wodzie ok 30 min. Osączyć na sicie i wystudzić. Większe pokroić, a mniejsze pozostawić w całości. Do salaterki przełożyć obrane, pokrojone w kostkę cebulki szalotki. Dodać pokrojone w kostkę jabłko i przygotowane grzybki. Dodać śmietanę, majonez, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Dobrze jest schłodzić w lodówce. Gotowe, można zajadać. Smacznego.