Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kwaśne mięso jest zwykle podawane ze smażonymi ziemniakami i remoladą. Tak samo można postąpić z kwaśnym kurczakiem, ale moim ulubionym wariantem jest kanapka z pumpernikla, z drobno posiekanym mięsem z przyprawami i rukolą lub podobną sałatą, ozdobiona rzodkiewką i galaretką mięsną. Nie tylko doskonała przekąska, ale także wspaniała kolacja.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
* Przepis na kwaśne mięso: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-mieso-kurczaka-w-sloiku,186393,konhambos.html Kwasne mieso wyjac ze sloika, zdjac skóre i oddzielic mieso od kosci, nastepnie pokoic w kostke o wielkosci ok. 2 cm. Drobno posiekac zabek czosnku i papryczke chilli ze sloika lub rozgniesc widelcem, az powstanie rodzaj pasty. Cebule pokroic w drobna kostke i wymieszac w misce z miesem, chilli i czosnkiem. Umyc rukole, usunac lodygi, grubo pokroic i dodac do miesa. Doprawic oliwa z oliwek i pieprzem i wszystko wymieszac. Posmarowac kromki pumpernikla serem smietankowym i na wierzch ulozyc salatke z kwasnego miesa.
Kromki podawac udekorowane rzodkwia i kto lubi galaretka z kurczaka.