Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście wpadają z niezapowiedzianą wizytą, a ty nie wiesz, co im zaserwować? Paluszki i chipsy nie są w tym wypadku jedynym rozwiązaniem. Oto fantastyczny przepis, którym z pewnością zaskoczysz wszystkich. Ta prosta przekąska z ogórka szczególnie dobrze sprawdzi się w ciepłe, letnie dni, gdy dostępne są świeże i najsmaczniejsze ogórki gruntowe. Jeśli ich nie masz, sięgnij po dostępne przez cały rok ogórki szklarniowe.
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 131
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 333
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44830
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 131
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 333
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44830
Składniki
Ogórki przekrój wzdłuż na pół i wydrąż z nich przy pomocy łyżeczki większą część gniazd nasiennych. Jeśli ogórki są długie, możesz pokroić je na mniejsze kawałki, nadające się na jeden kęs.
Do miski przełóż tuńczyka odsączonego z zalewy. Dodaj do niego bardzo drobno posiekaną cebulę, paprykę pokrojoną w bardzo drobną kostkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowanym nadzieniem faszeruj ogórki i natychmiast podawaj. Ta prosta przekąska z ogórków najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu - jeśli chcesz, aby dłużej stała na stole, lepiej będzie robić ją porcjami, tak aby ani ogórki, ani sałatka z tuńczyka nie podeszły wodą.