Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę na szybką przekąskę, możesz wykorzystać to, co masz w lodówce, czyli parówki i boczek. Ten przepis warto urozmaicić serem, papryką albo innym warzywem, który zapiecze się w piekarniku.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
Z każdej parówki pozbądź się folii zabezpieczającej. Każdą rozetnij w taki sposób, aby uzyskać trzy równej długości części. Łącznie będziesz mieć 12 kawałków parówek.
Każdy długi plasterek boczku przetnij w połowie. Dzięki temu uzyskasz tyle samo kawałków boczku, co parówek.
Jeśli używasz sera, pokrój go w kilkucentymetrowe paski. Wtedy rozetnij też każdy kawałek parówki i to w nim umieść ser. Jeśli go nie używasz, pomiń ten krok.
Każdym plasterkiem boczku zawiń mały kawałek parówki. Zrób to dość ciasno.
Ułóż jeden obok drugiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Zapiekaj przez około 15 minut bez termoobiegu.
Na koniec na dwie minuty możesz włączyć termoobieg lub funkcję grilla, aby boczek był chrupiący.
Podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki albo szczypiorkiem.
Wraz z parówką możesz zawinąć też pasek papryki.