Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszy
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 620
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1550
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 620
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1550
Składniki
Kaszę namocz w szklance wody. Zagotuj 3 szklanki wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dodaj napęczniałą kaszę i gotuj aż się rozklei. Następnie rozsmaruj ją równą warstwą (około 1,5 cm) na zwilżonym zimną wodą półmisku porcelanowym. Pozostaw do zastygnięcia. 2. Pieczarki umyj, pokrój w grube plastry. Zrumień na połowie oleju, posól. Ser pokrój w paski długości ok. 4 cm. Sałatę podziel na liście. 3. Kaszę pokrój w prostokąty 4x5 cm. Każdy posmaruj ketchupem. Na połowie prostokątów ułóż ser, pieczarki cebulki. Przykryj resztą prostokątów. Ewentualnie zepnij wykałaczką. Ułóż na sałacie. Skrop olejem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 1 porcja: 251 kcal.