Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszy
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Kaszę namocz w szklance wody. Zagotuj 3 szklanki wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dodaj napęczniałą kaszę i gotuj aż się rozklei. Następnie rozsmaruj ją równą warstwą (około 1,5 cm) na zwilżonym zimną wodą półmisku porcelanowym. Pozostaw do zastygnięcia. 2. Pieczarki umyj, pokrój w grube plastry. Zrumień na połowie oleju, posól. Ser pokrój w paski długości ok. 4 cm. Sałatę podziel na liście. 3. Kaszę pokrój w prostokąty 4x5 cm. Każdy posmaruj ketchupem. Na połowie prostokątów ułóż ser, pieczarki cebulki. Przykryj resztą prostokątów. Ewentualnie zepnij wykałaczką. Ułóż na sałacie. Skrop olejem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 1 porcja: 251 kcal.