Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszy
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458654
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1718
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1432
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458654
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1718
Składniki
Kaszę namocz w szklance wody. Zagotuj 3 szklanki wody z kostką rosołową, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Dodaj napęczniałą kaszę i gotuj aż się rozklei. Następnie rozsmaruj ją równą warstwą (około 1,5 cm) na zwilżonym zimną wodą półmisku porcelanowym. Pozostaw do zastygnięcia. 2. Pieczarki umyj, pokrój w grube plastry. Zrumień na połowie oleju, posól. Ser pokrój w paski długości ok. 4 cm. Sałatę podziel na liście. 3. Kaszę pokrój w prostokąty 4x5 cm. Każdy posmaruj ketchupem. Na połowie prostokątów ułóż ser, pieczarki cebulki. Przykryj resztą prostokątów. Ewentualnie zepnij wykałaczką. Ułóż na sałacie. Skrop olejem doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. 1 porcja: 251 kcal.