Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka przekąska z tortilli z dodatkiem puszystego serka i delikatnej cukinii. Idealna na każdą okazję.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4484
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5912
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12710
Składniki
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Wrzucamy je do miski, dodajemy olej, zioła prowansalskie, trochę soli i pieprzu. delikatnie mieszamy.
Tak przygotowaną cukinię grilujemy (ja użyłam do tego patelni grilowej) z obydwu stron tak jak na zdjęciu. Gotową odkładamy do wystygnięcia.
Placki tortilli smarujemy serkiem, na serku układamy cukinię ( u mnie na jeden placek wchodzą 4 plastry cukinii).
Tak wypełniony placek zwijamy ciasno w rulon, a następnie kroimy 2-3 cm paski. Każdy pasek przebijamy wykałaczką.
Tak przygotowana przekąskę układamy na talerzu i schładzamy w lodówce (można podać zaraz po przygotowaniu, ale ja wole jak się schłodzi). Smacznego !!!
;-)
;-)
;-)