Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini kanapeczki to świetna propozycja na imprezową przekąskę. Dzięki swojej prostej formie, można je z łatwością chwycić w dłonie i zjeść w powietrzu. Na imprezę ostatkową postanowiłam przygotować je ze śledzikiem, cebulką i ogórkiem konserwowym. Będą stanowiły doskonałą zakąskę do wysokoprocentowych trunków.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2723
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2723
Składniki
Pieczywo pokrój w równą kostkę. Każdy kawałek chleba posmaruj masłem.
Cebulę pokrój w talarki. Koperek grubo posiekaj. Korniszony przekrój wzdłuż na pół.
Na pieczywo poukładaj po kawałku śledzia, cebulki, ogórka i koperku. Jeśli kanapeczki będą się słabo trzymały, w każdą z nich możesz wbić małą wykałaczkę.
Tak przygotowanie przekąski na ostatki przełóż na deskę lub duży, dekoracyjny talerz. Gotowe!