Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-06-2024
Przepis na przekąski z ciasta francuskiego.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1217
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 414
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1297
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1217
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 414
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1297
Składniki
Pierwszy płat ciasta francuskiego rozłożyć, posmarować keczupem. Na wierzch posypać żółtym startym serem, na ser układamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej. Szynkę przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Ciasto dobrze dociskamy i przecinamy, najpierw wzdłuż, a następnie w szerz na paski grubości ok 1,5-2 cm. Każdy pasek zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Gotowe przekąski smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 12-15 minut.