Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-06-2024
Przepis na przekąski z ciasta francuskiego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Pierwszy płat ciasta francuskiego rozłożyć, posmarować keczupem. Na wierzch posypać żółtym startym serem, na ser układamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej. Szynkę przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Ciasto dobrze dociskamy i przecinamy, najpierw wzdłuż, a następnie w szerz na paski grubości ok 1,5-2 cm. Każdy pasek zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Gotowe przekąski smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 12-15 minut.