Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-06-2024
Przepis na przekąski z ciasta francuskiego.
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 45
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3622
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 183
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 55
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 70
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 45
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3622
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 183
Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 55
Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 70
Składniki
Pierwszy płat ciasta francuskiego rozłożyć, posmarować keczupem. Na wierzch posypać żółtym startym serem, na ser układamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej. Szynkę przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Ciasto dobrze dociskamy i przecinamy, najpierw wzdłuż, a następnie w szerz na paski grubości ok 1,5-2 cm. Każdy pasek zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Gotowe przekąski smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 12-15 minut.