Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby i śledzie to doskonałe połączenie. W ty wydaniu doskonale sprawdzą się w roli przekąski na różnego rodzaju imprezach.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1685
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38598
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1331
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1685
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38598
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1331
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie przez noc. Na kilka godzin przed przygotowaniem potrawy namocz też śledzie (tylko jeśli są bardzo słone, w przeciwnym razie nie ma takiej potrzeby)
Po namaczaniu gotuj grzyby na małym ogniu, aż odparuje woda. Odcedź je i odstaw do ostudzenia. Następnie posiekaj na małe kawałki.
Cebulę obierz i pokrój w drobne kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj grzyby oraz sol i pieprz. Duś na małym ogniu. Następnie wszystko ostudź.
Dodaj na patelnię olej i słodzidło. Dosyp cynamon i kardamon.
Śledzie pokrój w paski i wymieszaj z sosem grzybowym. Przełóż do słoika i zakręć. Odstaw do lodówki na 3 dni.