Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby i śledzie to doskonałe połączenie. W ty wydaniu doskonale sprawdzą się w roli przekąski na różnego rodzaju imprezach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15046
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4799
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45079
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22686
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15046
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4799
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45079
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie przez noc. Na kilka godzin przed przygotowaniem potrawy namocz też śledzie (tylko jeśli są bardzo słone, w przeciwnym razie nie ma takiej potrzeby)
Po namaczaniu gotuj grzyby na małym ogniu, aż odparuje woda. Odcedź je i odstaw do ostudzenia. Następnie posiekaj na małe kawałki.
Cebulę obierz i pokrój w drobne kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj grzyby oraz sol i pieprz. Duś na małym ogniu. Następnie wszystko ostudź.
Dodaj na patelnię olej i słodzidło. Dosyp cynamon i kardamon.
Śledzie pokrój w paski i wymieszaj z sosem grzybowym. Przełóż do słoika i zakręć. Odstaw do lodówki na 3 dni.