Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby i śledzie to doskonałe połączenie. W ty wydaniu doskonale sprawdzą się w roli przekąski na różnego rodzaju imprezach.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 705
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36421
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1269
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 705
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36421
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1269
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie przez noc. Na kilka godzin przed przygotowaniem potrawy namocz też śledzie (tylko jeśli są bardzo słone, w przeciwnym razie nie ma takiej potrzeby)
Po namaczaniu gotuj grzyby na małym ogniu, aż odparuje woda. Odcedź je i odstaw do ostudzenia. Następnie posiekaj na małe kawałki.
Cebulę obierz i pokrój w drobne kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj grzyby oraz sol i pieprz. Duś na małym ogniu. Następnie wszystko ostudź.
Dodaj na patelnię olej i słodzidło. Dosyp cynamon i kardamon.
Śledzie pokrój w paski i wymieszaj z sosem grzybowym. Przełóż do słoika i zakręć. Odstaw do lodówki na 3 dni.