Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z babcinego zeszytu
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić razem z boczkiem w maszynce. Dodać przeciśnięty czosnek oraz przyprawy do smaku (uważać na sól, bo boczek jest dosyć słony). Dolać wodę i wsypać żelatynę. Dokładnie wyrobić.
Słoiki wyparzyć, pokryki wygotować.
Do suchych słoików nakładać mięso (nie do pełna, zostawić około 2-3 cm luzu), mocno dokręcić zakrętki.
Słoiki wstawić do dużego garnka zalać zimną wodą do 2/3 wysokości, zagotowć na małym ogniu. Gotować około 4 godzin lub dwukrotnie po 2 godziny. Pozostawić do wystygnięcia.
Mięsko swietnie smakuje ze świeżym chlebem. I co ważne bez żadnej chemii :)
Po schłodzeniu na wierzchu słoika powstaje cienka warstwa smalczyku a całe mięso otacza smaczna galaretka.
Mała uwaga: dla uzyskania korzystniejszej barwy gotowego produktu, zamiast zwykłej soli można użyć peklosól.
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 144
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 18
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 57
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 144
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 851
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 18
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić razem z boczkiem w maszynce. Dodać przeciśnięty czosnek oraz przyprawy do smaku (uważać na sól, bo boczek jest dosyć słony). Dolać wodę i wsypać żelatynę. Dokładnie wyrobić.
Słoiki wyparzyć, pokryki wygotować.
Do suchych słoików nakładać mięso (nie do pełna, zostawić około 2-3 cm luzu), mocno dokręcić zakrętki.
Słoiki wstawić do dużego garnka zalać zimną wodą do 2/3 wysokości, zagotowć na małym ogniu. Gotować około 4 godzin lub dwukrotnie po 2 godziny. Pozostawić do wystygnięcia.
Mięsko swietnie smakuje ze świeżym chlebem. I co ważne bez żadnej chemii :) Po schłodzeniu na wierzchu słoika powstaje cienka warstwa smalczyku a całe mięso otacza smaczna galaretka. Mała uwaga: dla uzyskania korzystniejszej barwy gotowego produktu, zamiast zwykłej soli można użyć peklosól.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 108
Kotlety jajeczne z brokułem
Warto wypróbować ten przepis.
Odsłon: 89