Do góry

Przekąski Przepis na:

Przysmak rybny

Przysmak rybny

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 1092

Dodano:

Odsłon: 355

W związku z nadchodzącymi Andrzejkami układam menu na prywatkowy wieczór. Na pewno ta właśnie przekąska znajdzie się na stole. Wyrazista w smaku i lekko pikantna. Przy tym lekkostrawna :)

Składniki

  • puszka wędzonych szprotek w oleju 1 szt.
  • papryka czerwona 1/3 szt.
  • papryka żółta 1/3 szt.
  • cebula 1 szt.
  • rzodkiewka 6 szt.
  • małe korniszony 2-3 szt.
  • posiekany koperek 1 łyżka
  • ocet kilka kropel
  • do smaku: maggi, pieprz, sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szprotki odsączyć z oleju. Rozgnieść w misce widelcem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć wrzątkiem na sitku. Odstawić do wystygnięcia. Papryki, korniszony i rzodkiewkę również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z rybą i koperkiem. Skropić delikatnie octem lub sokiem z cytryny, dodać kilka kropel maggi, popieprzyć i ewentualnie posolić. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń