Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przystawka śledziowa z jajkiem i warzywami. Idealna na świąteczny stół.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34065
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2372
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34065
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2372
Składniki
Jajko kroimy na ósemki, obrany ze skórki ogórek kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki i koperek kroimy drobno, marchew z zielonym groszkiem odcedzamy na sitku. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.
Żelatynę parzymy w 100 ml wody, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Do ostudzonej żelatyny dodajemy majonez i całość dodajemy do wymieszanych warzyw, ponownie mieszamy. Filety śledziowe układamy na dnie i bokach przygotowanego wcześniej pojemniczka. w środek nakładamy wymieszane z żelatyną i majonezem warzywa, łyżką równo rozprowadzamy. Zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy podawać jako zimną przystawkę z cytryną. Smacznego!!!