Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka z bakłażanów

Przystawka z bakłażanów

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 16469

Dodano:

Odsłon: 20668

Wyborna ( opinia subiektywna ), szybka przekąska z bakłażana.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem.
    Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń