Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne ciasteczka
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Składniki
Kupuje zawsze ale matiasy ze słonej zalewy. Trzeba je odmoczyć, zalać olejem i przesypać cebula i pieprzem. Szybsza wersja jest z płatów z oleju, ich słoność nie przeszkadza w tej potrawie. Ugotowałam jaja na twardo, pokroiłam je w kosteczkę, pokroiłam także śledzie i pora, którego przelałam wrzątkiem. Teraz sos, majonez, chrzan i musztarda i pieprz. Można dowolnie balansować smakami pod swój gust.
Jeśli przystawka nie ma być podawana od razu, to proponuje ciasteczka odizolować od sałatki śledziowej sałatą, lub czymś zielonym. Smacznego :)