Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka ze śledzia i jajka

Przystawka ze śledzia i jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3615

Dodano:

Odsłon: 6323

Śledzie w wielkanocnej odsłonie

Składniki

  • śledzie marynowane- 4 szt.
  • jajka- 4 szt.
  • 1 cebula
  • ogórki konserwowe duże- 2 szt.
  • majonez- 8 łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, poprzekrawaj na pół. Ułóż na półmisku żółtkiem do dołu. Śledzie poprzekrawaj na dwie części tak, żeby powstało 8 cienkich pasków. Owiń nimi jajka. Każde jajo posmaruj łyżką majonezu. Ogórki i cebulę posiekaj drobno. Warzywami posyp każde jajko. Schładzaj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń