Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka ze śledzia i jajka

Przystawka ze śledzia i jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3874

Dodano:

Odsłon: 6447

Śledzie w wielkanocnej odsłonie

Składniki

  • śledzie marynowane- 4 szt.
  • jajka- 4 szt.
  • 1 cebula
  • ogórki konserwowe duże- 2 szt.
  • majonez- 8 łyżek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przystawka ze śledzia i jajka

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, poprzekrawaj na pół. Ułóż na półmisku żółtkiem do dołu. Śledzie poprzekrawaj na dwie części tak, żeby powstało 8 cienkich pasków. Owiń nimi jajka. Każde jajo posmaruj łyżką majonezu. Ogórki i cebulę posiekaj drobno. Warzywami posyp każde jajko. Schładzaj w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń