Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w wielkanocnej odsłonie
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Jaja ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, poprzekrawaj na pół. Ułóż na półmisku żółtkiem do dołu. Śledzie poprzekrawaj na dwie części tak, żeby powstało 8 cienkich pasków. Owiń nimi jajka. Każde jajo posmaruj łyżką majonezu. Ogórki i cebulę posiekaj drobno. Warzywami posyp każde jajko. Schładzaj w lodówce.