Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podzielę się z Wami kolejnym przepisem na psie przekąski. Sama mam dwa Kundle i uwielbiam je rozpieszczać. Kilka dni temu dostałam wiadomość z prośbą o upieczenie psich ciastek na charytatywny świąteczny bazarek. Dochód z niego ma być przeznaczony na pomoc dla psów. Od razu się zgodziłam i tak powstała ta wersja psich przekąsek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18298
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18298
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180C. Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać startą marchewkę, jajko i masło orzechowe. Wyrobić z mieszanki ciasto, będzie elastyczne i łatwe do rozwałkowania. Kulkę ciasta rozwałkować na grubość ok 5mm. Powycinać ciasteczka i poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut, aż lekko się zarumienią. Wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.