Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na mojego pstrąga zapiekanego w warzywach, z dodatkiem ziół i soku z cytryny. Tak przygotowany pstrąg jest daniem sycącym i smakowitym w gronie przyjaciół.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Pstrągi dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć następnie skropić sokiem z cytryny zrobić kilka nacięć po wierzchu. Wierzch i środek oprószyć solą morską, pieprzem oraz delikatnie przyprawą do ryb. Do każdej ryby włożyć do środka przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, świeży koperek i plastry masła. Wierzch posypać delikatnie rozmarynem. Warzywa obrać, oczyścić i pokroić, wymieszać z oliwą doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowane warzywa podsmażyć lekko na patelni. Pstrągi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok ryb rozłożyć warzywa. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 - 30 minut. Gotowe pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i plasterkami cytryny.