Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na mojego pstrąga zapiekanego w warzywach, z dodatkiem ziół i soku z cytryny. Tak przygotowany pstrąg jest daniem sycącym i smakowitym w gronie przyjaciół.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 178
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 178
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Składniki
Pstrągi dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć następnie skropić sokiem z cytryny zrobić kilka nacięć po wierzchu. Wierzch i środek oprószyć solą morską, pieprzem oraz delikatnie przyprawą do ryb. Do każdej ryby włożyć do środka przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, świeży koperek i plastry masła. Wierzch posypać delikatnie rozmarynem. Warzywa obrać, oczyścić i pokroić, wymieszać z oliwą doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowane warzywa podsmażyć lekko na patelni. Pstrągi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok ryb rozłożyć warzywa. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 - 30 minut. Gotowe pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i plasterkami cytryny.