Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i proste danie na śniadanie.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 387
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 86
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1458
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 387
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 86
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1458
Składniki
Wykonanie farszu: Gotujemy 3 jajka na twardo ,kroimy w kostkę, dodajemy posiekany koperek, chrzan do smaku, śmietanę i sól do smaku i dokładnie mieszamy łyżką. Wykonanie masy ziemniaczanej: Dzień wcześnie gotujemy ziemniaki w mundurkach, następnie obieramy ze skórki i mielimy razem z podsmażoną cebulką. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej robimy płaskie placki, nakładamy łyżkę przygotowanego farszu i formujemy pulpeciki. Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.