Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i proste danie na śniadanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5754
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5754
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Wykonanie farszu: Gotujemy 3 jajka na twardo ,kroimy w kostkę, dodajemy posiekany koperek, chrzan do smaku, śmietanę i sól do smaku i dokładnie mieszamy łyżką. Wykonanie masy ziemniaczanej: Dzień wcześnie gotujemy ziemniaki w mundurkach, następnie obieramy ze skórki i mielimy razem z podsmażoną cebulką. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej robimy płaskie placki, nakładamy łyżkę przygotowanego farszu i formujemy pulpeciki. Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.