Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i proste danie na śniadanie.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24359
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 298
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 364
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24359
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 298
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 364
Składniki
Wykonanie farszu: Gotujemy 3 jajka na twardo ,kroimy w kostkę, dodajemy posiekany koperek, chrzan do smaku, śmietanę i sól do smaku i dokładnie mieszamy łyżką. Wykonanie masy ziemniaczanej: Dzień wcześnie gotujemy ziemniaki w mundurkach, następnie obieramy ze skórki i mielimy razem z podsmażoną cebulką. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej robimy płaskie placki, nakładamy łyżkę przygotowanego farszu i formujemy pulpeciki. Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.