Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.....mmmmmmmm to smak słonecznej jesieni
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4412
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1363
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 337
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4412
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1363
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 337
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z surowym jajem, chlebem rozmoczonym w wodzie i odciśniętym , cebulą pokrojoną w drobną kostkę i przyprawami - na jednolitą masę .
Z masy formować spłaszczone kulki wielkości śliwki węgierki , obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoto z obu stron.
Paprykę słodką zgrilować od strony skórki i skórkę usunąć. Pomidory obrać i usunąć zielone końcówki , paprykę chilli pokroić na możliwie najmniejsze kawałeczki.
Pomidory pokrojone na mniejsze cząstki dusić na oliwie pod przykryciem 10 min , po czym dodać paprykę słodką i zmiksować całość ewentualnie rozcieńczając wodą. Doprawić , dodać chilli .
Do sosu włożyć kulki mięsne i dusić jeszce 5-10 min. Ja posypałam swoje danie suszonymi płatkami papryki kolorowej.
Smacznego pomidorowego wcinania :)