Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8543
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8543
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Groch zalać wrzątkiem i odstawić na min. 1 h. Gotować do miękkości w tej samej wodzie, lekko osolić. Ugotowany groch odcedzić z wody i zmiksować, schłodzić.
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Groch połączyć z czosnkiem, doprawić pieprzem.
Chleb stostować i pokroić na małe kromeczki. Puree nakładać na tościki, dekorować rozmarynem, podawać.