Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quesadilla jest to danie wywodzące się z kuchni meksykańskiej. Są to placki tortilli w dowolnym nadzieniem i roztopionym serem. U mnie dziś w wersji zimowej, czyli z wykorzystaniem warzyw mrożonych.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 652
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 733
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 58
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 652
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 733
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z doda...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Dodać przecier pomidorowy, lekko jeszcze zarumienić. Dodać pokrojone suszone pomidory, wrzucić warzywa i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Ja użyłam mieszankę włoską z cukinią, kukurydzą, brokułem, marchewką i fasolką (ale to najlepiej wedle uznania i preferencji smakowych). Tortille położyć na patelni, na niej ułożyć 4 plastry sera, warzywa i ponownie 4 plastry sera na wierzch. Przykryć drugą tortillą. Smażyć na małym ogniu z jednej strony, a następnie przerzucić na drugą. W tym celu najlepiej użyć talerza, przycisnąć z wierzchu i odwrócić (żeby nie rozsypały się składniki). Po czym pokroić na 4 lub 8 kawałków jak pizzę. Quesadilla smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno.