Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Quiche ( czytaj kisz) to rodzaj kruchego ciasta z nadzieniem warzywnym, mięsnym zalanym jajeczno - śmietanową masą. Można w takim razie zastanowić się na czym polega różnica między tartą i quiche?
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 642
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8000
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 446
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9185
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7838
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 642
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8000
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 446
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9185
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7838
Składniki
Ciasto zagnieść z 2 łyżkami wody i w/w składnikami Zawinąć w folię i odłożyć na 20 min do lodówki. Filet z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Pierś obsmażyć na oleju dodać cebulkę. Szpinak posiekać. Mrożony odcisnąć. Do cebulki dodać szpinak rozkruszyć pół sera fetta. Przyprawić solą , pieprzem, dodać czosnek. Wymieszać. Śmietanę i kremówkę, jajka, parmezan i przyprawy wymieszać. Ciasto rozwałkować. Można przez folię jak się lepi. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wykleić wnętrze okrągłej formy nakłuć widelcem wyłożyć przeciętym papierem i posypać grochem Zapiekać 12 min. usunąć papier i groch. Posmarować spód placka resztą białka, rozłożyć szpinak polać śmietaną wymieszaną z dodatkami. Posypać migdałami. Piec 30-35 min. Podawać gorące.