Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa - puszyste racuchy, najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem pudrem.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35850
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35850
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1249
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1774
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małe plasterki lub zetrzeć na tarce. Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jajko i mleko, ponownie wymieszać (widelcem lub rózgą).
Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor (około 2 minuty z każdej strony). Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.