Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa - puszyste racuchy, najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem pudrem.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 361
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5571
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 252
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 361
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5571
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 252
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małe plasterki lub zetrzeć na tarce. Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jajko i mleko, ponownie wymieszać (widelcem lub rózgą).
Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor (około 2 minuty z każdej strony). Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.