Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy - szybkie placuszki z jabłkami

Racuchy - szybkie placuszki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 4128

Smak dzieciństwa - puszyste racuchy, najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem pudrem.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy - szybkie placuszki z jabłkami

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w małe plasterki lub zetrzeć na tarce.
    Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jajko i mleko, ponownie wymieszać (widelcem lub rózgą).

  2. Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor (około 2 minuty z każdej strony). Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń