Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa - puszyste racuchy, najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem pudrem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11537
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11537
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 68
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7923
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155061
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małe plasterki lub zetrzeć na tarce. Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jajko i mleko, ponownie wymieszać (widelcem lub rózgą).
Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor (około 2 minuty z każdej strony). Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.