Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa - puszyste racuchy, najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem pudrem.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1909
Polecam, pychota.
Odsłon: 639
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 520
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1909
Polecam, pychota.
Odsłon: 639
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 520
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w małe plasterki lub zetrzeć na tarce. Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać jajko i mleko, ponownie wymieszać (widelcem lub rózgą).
Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor (około 2 minuty z każdej strony). Podawać ze śmietaną i cukrem pudrem.