Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa mojego dzieciństwa :) Jadłam je bardzo często albo na obiad, albo na deser, albo na kolację. Racuchy są chrupiące, rozpływają się w ustach :) Najlepsze z cukrem pudrem i domowym dżemem. Można zrobić też jogurtowo-owocowy sos.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15017
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17507
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15017
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17507
Składniki
Jajka mieszamy ze zsiadłym mlekiem, a następnie z resztą składników (za wyjątkiem jabłek). Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem, możemy podać je z domową konfiturą lub zrobić sos jogurtowo-owocowy.