Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa mojego dzieciństwa :) Jadłam je bardzo często albo na obiad, albo na deser, albo na kolację. Racuchy są chrupiące, rozpływają się w ustach :) Najlepsze z cukrem pudrem i domowym dżemem. Można zrobić też jogurtowo-owocowy sos.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1843
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1599
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2104
Składniki
Jajka mieszamy ze zsiadłym mlekiem, a następnie z resztą składników (za wyjątkiem jabłek). Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem, możemy podać je z domową konfiturą lub zrobić sos jogurtowo-owocowy.