Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa mojego dzieciństwa :) Jadłam je bardzo często albo na obiad, albo na deser, albo na kolację. Racuchy są chrupiące, rozpływają się w ustach :) Najlepsze z cukrem pudrem i domowym dżemem. Można zrobić też jogurtowo-owocowy sos.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3659
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4580
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3659
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4580
Składniki
Jajka mieszamy ze zsiadłym mlekiem, a następnie z resztą składników (za wyjątkiem jabłek). Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem, możemy podać je z domową konfiturą lub zrobić sos jogurtowo-owocowy.