Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne placuszki. Polecam.
        miska, mała łyżeczka, łyżka, patelnia
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito. Jajka wybij do miski, dodaj serek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym kuchennym ręczniku, aby odciekł nadmiar oleju. Następnie jeszcze lekko ciepłe posyp cukrem pudrem z wanilią lub nałóż na środek każdego racuszka trochę Twojego ulubionego dżemu lub konfitury owocowej. Smacznego !