Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne placuszki. Polecam.
miska, mała łyżeczka, łyżka, patelnia
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11788
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 437
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 664
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11788
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 437
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 664
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito. Jajka wybij do miski, dodaj serek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym kuchennym ręczniku, aby odciekł nadmiar oleju. Następnie jeszcze lekko ciepłe posyp cukrem pudrem z wanilią lub nałóż na środek każdego racuszka trochę Twojego ulubionego dżemu lub konfitury owocowej. Smacznego !