Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodając półtwardy żółty ser nadajemy racuszkom łagodny niepowtarzalny smak. Jest to przepis z kuchni norweskiej, w którym korzysta się z sera Jarslberg, o smaku orzechowym, (w Polsce trudno dostać). Ale można zastąpić serami : gouda, ementaler, parmezan.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2563
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2563
Składniki
Ziemniaki obrałem, umyłem a następnie ugotowałem osolonej wodzie. Po ostudzeniu przecisnąłem przez praskę. 2/3 tartej bułki wymieszałem ze śmietaną, jajkiem, natką pietruszki i startym serem. Wsypałem kostki szynki, przyprawiłem do smaku. Połączyłem z masą ziemniaczaną. Uformowałem okrągłe racuszki o średnicy 6-8 cm, obtoczyłem w pozostałej tartej bułce. Smażyłem w głębokim oleju.