Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki inaczej.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101713
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6163
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1740
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101713
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6163
Składniki
Wykonanie ciasta: Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce. Wykonanie farszu: Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia. Wykonanie racuszków: Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.
Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.