Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki inaczej.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15094
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3130
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8891
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1716
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15094
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3130
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8891
Składniki
Wykonanie ciasta: Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce. Wykonanie farszu: Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia. Wykonanie racuszków: Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.
Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.