Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki inaczej.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2441
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2441
Składniki
Wykonanie ciasta: Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce. Wykonanie farszu: Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia. Wykonanie racuszków: Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.
Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.