Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki inaczej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Wykonanie ciasta: Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce. Wykonanie farszu: Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia. Wykonanie racuszków: Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.
Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.