Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki inaczej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Wykonanie ciasta: Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Następnie dodać jajo, mąkę i przyprawy i dobrze wyrobić ciasto. Schłodzić chwilkę w lodówce. Wykonanie farszu: Wątróbkę namoczyć w mleku, po czym wysuszyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę i wątróbkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do zarumienienia. Wykonanie racuszków: Formować na dłoni owalne placuszki ze zwartej i schłodzonej masy ziemniaczanej następnie faszerować wątróbką i zawijać, aby w całości była przykryta ziemniakami.
Obtoczyć obficie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.