Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne południe trzeba coś zjeść, ale nie bardzo mamy ochotę na coś konkretnego, a na pewno nie wchodzi w grę duży posiłek. Przygotowałem więc talerz przekąsek, podawany w każdej restauracji i konobie jak wybrzeże długie. Tu zwany rapski taler.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 443
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 502
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10081
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9925
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 443
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 502
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10081
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9925
Składniki
Takie pomidory jak ten, na zdjęciu obok, pół kilo sztuka, słodkie jak miód, mięsiste – można je jeść bez opamiętania.
Do takiego lunchu obowiązkowo chleb – jest ich tu bardzo duży wybór, ale największym powodzeniem cieszy się białe pieczywo – bjeli kruh, bagietki kukurydziane – bageta s kukuruzom, ciabata; mnie bardzo smakuje slanac – paluch drożdżowy polany gęstą solanką jak lukrem (na zdjęciu). I oczywiście oliwa do maczania chleba – bez tego nie ma tu posiłku.
I jeszcze jedno „oczywiście” – wino!