Do góry

Przekąski Przepis na:

Riczet staropolski

Riczet staropolski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15989

Dodano:

Odsłon: 759

Super rozgrzewające i syte danie.

Składniki

  • 35 dag fasoli
  • 2 białe cebule
  • 15 dag kaszy jęczmiennej
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 1 łyżka papryki słodkiej wędzonej
  • sól do smaku
  • 3-4 łyżki oleju
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć na noc, następnie odcedzić. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju razem z czosnkiem i mieloną papryką. Po czym wrzucić fasolę, kaszę, pokrojony boczek i zalać wodą (tyle wody aby przykryła potrawę) Gotować na wolnym ogniu przez pół godziny, przyprawić solą do smaku i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń