Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
W kociołku wielkości zależnej od ilości posiadanego mięsa rozpuszczamy smalec. Pokrojone w grubą kostkę kawałki jednorodnego mięsa dusimy na minimalnym ogniu, aż do całkowitego rozszczepienia włókien. W międzyczasie doprawiamy, mieszamy, sprawdzając gęstość, i w miarę potrzeby dolewamy wodę. Po ok. czterech godzinach rozlewamy do słoików,natychmiast zakręcając, co pozwoli na dłuższe przechowywanie.Jeśli mięso miało kości, to usuwamy je przed słoikowaniem. Lubiący tłuste pasztety mogą dodać więcej smalcu (do 3 kostek).Smacznego.