Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6097
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8563
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Składniki
W kociołku wielkości zależnej od ilości posiadanego mięsa rozpuszczamy smalec. Pokrojone w grubą kostkę kawałki jednorodnego mięsa dusimy na minimalnym ogniu, aż do całkowitego rozszczepienia włókien. W międzyczasie doprawiamy, mieszamy, sprawdzając gęstość, i w miarę potrzeby dolewamy wodę. Po ok. czterech godzinach rozlewamy do słoików,natychmiast zakręcając, co pozwoli na dłuższe przechowywanie.Jeśli mięso miało kości, to usuwamy je przed słoikowaniem. Lubiący tłuste pasztety mogą dodać więcej smalcu (do 3 kostek).Smacznego.