Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Składniki
W kociołku wielkości zależnej od ilości posiadanego mięsa rozpuszczamy smalec. Pokrojone w grubą kostkę kawałki jednorodnego mięsa dusimy na minimalnym ogniu, aż do całkowitego rozszczepienia włókien. W międzyczasie doprawiamy, mieszamy, sprawdzając gęstość, i w miarę potrzeby dolewamy wodę. Po ok. czterech godzinach rozlewamy do słoików,natychmiast zakręcając, co pozwoli na dłuższe przechowywanie.Jeśli mięso miało kości, to usuwamy je przed słoikowaniem. Lubiący tłuste pasztety mogą dodać więcej smalcu (do 3 kostek).Smacznego.