Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki jogurtowe z jabłkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Mąkę przesiać, dodać masło i posiekać. Do posiekanego masła dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Gdy suche składniki będą już dokładnie wymieszane z masłem, dodać składniki mokre jogurt naturalny oraz jajka. Po dodaniu jogurtu oraz jajek delikatnie mieszamy nożem uważając aby nam się nie rozlało (można też wyrabiać w misce). Gotowe wyrobione ciasto owijamy w folie i odstawiamy do schłodzenia. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach doprawiamy cynamonem i cukrem pudrem. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy na grubości ok 5 mm, tniemy na 12 trójkątów . Na każdy trójkącie kładziemy po łyżce jabłek i zwijamy od grubszej części.
Gotowe rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 10-12 minut. Upieczone i przestudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem (lub cukrem pudrem z mieszanym z cynamonem ).