Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94143
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2803
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3585
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1661
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2352
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94143
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2803
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3585
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1661
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2352
Składniki
Grzyby namoczyć(ok. 2 godz) ,osączyć. Boczek natrzeć solą i wstawić do lodówki na godzinę. W tym czasie mięso zmielić razem z czosnkiem ,grzybami ,cebulą ,chlebem. Dodać jajko i dokładnie wyrobić masę. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem. Tak przygotowany farsz nałożyć na płat boczku i zwinąć w roladę. Obwiązać sznurkiem ,posypać słodką papryką ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec 80 min.