Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4798
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4798
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Składniki
Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Ugotowane na twardo jajka oraz szynkę również kroimy w kosteczkę. Przekładamy wszystko do misy, dodajemy serek topiony, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pierzem. Odstawiamy. Ser żółty wkładamy do woreczka i zawiązujemy, wkładamy do wrzątku ( możemy na małym ogniu utrzymywać temperaturę wrzątku). Miękki ser wykładamy na stolnicę i rozwałkujemy na ok 4mm grubości i kształt prostokąta. Nakładamy farsz i zawijamy całość w roladę. Przechowujemy w lodówce. Wszystkie czynności widać dokładnie na filmie poniżej.