Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne danie na stół świąteczny.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Składniki
Wykonanie sosu czosnkowego: Jogurt wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, dodać zioła, przyprawić do smaku, sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Schłodzić i podawać.
Wykonanie ciasta: Szpinak rozmrozić, odsączyć na sicie. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek i chwilę go podsmażyć, następnie wrzucić szpinak, doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, dobrze ostudzić. Dodać rozbełtane jajka, majonez, starty ser, mąkę i wszystko bardzo starannie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 35x28 wyłożyć papierem do pieczenia (zagiąć wszystkie brzegi), wylać ciasto szpinakowe, starannie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Następnie wyjąć z piekarnika i jeszcze na ciepły wyłożyć rozbite piersi z kurczaka, pieczarki a na środku ułożyć wędzony boczek. Przy pomocy papieru do pieczenia zwinąć w roladę(możemy jeszcze roladę zawinąć w drugi papier. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Roladę podawać na zimno. SMACZNEGO. .
Wykonanie nadzienia rolady: Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i udusić na oleju z posiekaną cebulą do odparowania wody. Filety posypać przyprawą do gyrosa, lekko rozbić i odstawić