Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na spotkanie z przyjaciółmi :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Szpinak myjemy i podgrzewamy na suchej patelni dodając bardzo drobno posiekany czosnek. Po ostygnięciu blendujemy z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i sokiem z cytryny.
Białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie bardzo delikatnie mieszamy z masą szpinakową.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej powierzchni blachy. Pieczemy w 180°C (bez termoobiegu) przez ok. 18 min (ciasto musi być lekko zarumienione, ale nie wysuszone, bo będzie się łamać przy zwijaniu).
Wystudzony biszkopt smarujemy serkiem i układamy łososia. Ciasno zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.