Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na spotkanie z przyjaciółmi :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1703
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 491
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1703
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 84
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 491
Składniki
Szpinak myjemy i podgrzewamy na suchej patelni dodając bardzo drobno posiekany czosnek. Po ostygnięciu blendujemy z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i sokiem z cytryny.
Białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie bardzo delikatnie mieszamy z masą szpinakową.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej powierzchni blachy. Pieczemy w 180°C (bez termoobiegu) przez ok. 18 min (ciasto musi być lekko zarumienione, ale nie wysuszone, bo będzie się łamać przy zwijaniu).
Wystudzony biszkopt smarujemy serkiem i układamy łososia. Ciasno zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.