Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na spotkanie z przyjaciółmi :)
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 130
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 42
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1220
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 81
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 130
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 42
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1220
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 81
Składniki
Szpinak myjemy i podgrzewamy na suchej patelni dodając bardzo drobno posiekany czosnek. Po ostygnięciu blendujemy z 3 żółtkami, solą, pieprzem, gałką muszkatałową i sokiem z cytryny.
Białka z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie bardzo delikatnie mieszamy z masą szpinakową.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając je równomiernie na całej powierzchni blachy. Pieczemy w 180°C (bez termoobiegu) przez ok. 18 min (ciasto musi być lekko zarumienione, ale nie wysuszone, bo będzie się łamać przy zwijaniu).
Wystudzony biszkopt smarujemy serkiem i układamy łososia. Ciasno zwijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.