Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczony brzuszek z niespodzianką...
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Brzuszek natrzeć solą i pieprzem,odstawić .Surową kiełbaskę wyjąć z flaka i podsmażyć z cebulką.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać na patelnię.Dwie gałązki rozmarynu oskubać z listków i posypać brzuszek.Przełożyć na mięsko przesmażoną niespodziankę i zwinąć w roladę.Zasznurować i odstawić na noc do lodówki.Następnego dnia włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w/g wagi (tzn 1kg-1 h) w temp 180 stopni.Ostatnie 15-20 minut podpiekać bez przykrycia,to rolada ładnie się zarumieni.
SMACZNEGO