Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam szybką i bardzo pyszną zakąskę :-) Rolada z łososia wędzonego z dodatkiem kremowego serka, świeżego kopru i pieprzu, a do tego chrupiący ogórek. Niebo w gębie :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/Wf7rvMRlgoY
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4173
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13572
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5363
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4173
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13572
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5363
Składniki
Serek przekładamy do miski, siekamy koper i wrzucamy do serka, pieprzymy do smaku, mieszamy. Ogórka myjemy, kroimy w cienkie plasterki przekładamy do miski i solimy, odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy nadmiar wody. Rozkładamy na blacie folię spożywczą, na folię rozkładamy zwarto plastry łososia, formując prostokąt, na łososia wykładamy serek i rozsmarowujemy równomiernie po całej powierzchni, następnie rozkładamy ogórka, chwytamy za folię i zaczynamy formować roladę. Rolada jest już gotowa, następnie kroimy ją na plastry, od Was zależy jakiej będą grubości. Następnie skrapiamy cytryną i gotowe :-) Plastry rolady można podawać na chrupiącym pieczywie lub bez. Smacznego !!!