Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z mięsa mielonego wieprzowego, cukinii i papryki. Dobrze smakuje na ciepło jak i zimno. Pysznie smakuje i ładnie się prezentuje.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku /ewentualnie w bulionie/. Cebulę i czosnek obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do mięsa mielonego. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w małą kostkę i razem z odciśniętą bułką dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy również jajko, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Folię aluminiową z jednej strony smarujemy cienką warstwą oleju i rozkładamy na niej mięso mielone formując prostokąt o grubości 1,5 - 2 cm. Cukinię jeśli ma grubą skórkę obieramy a następnie kroimy wzdłuż skrobaczką na cienkie plastry, które układamy na mięsie mielonym. Mięso z cukinią zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę - zwijamy pomagając sobie folią aluminiową /zwijamy kawałek, dociskamy, folię odciągamy do tyłu itd/ Roladę zawijamy w folię aluminiową i mocno zaciskamy boki i przekładamy na blachę do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy 60 min. 10 min przed końcem pieczenia możemy folię odsłonić by rolada ładnie przyrumieniła się.