Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna!!! Naprawdę polecam :-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 339
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1235
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 339
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1235
Składniki
Ugotować jajka na twardo. Cebulę, zieloną pietruszkę, ugotowane białka, paprykę i szynkę pokroić w drobną kostkę.
Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.
Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.
W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).
Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)
SMACZNEGO!!! :-)