Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smakuje na zimno jak i na ciepło.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Wykonanie farszu: Cebulę obrać, drobno posiekać, zaś jabłka obrać i pokroić z kajzerką w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać resztę składników, przyprawić do smaku, wymieszać i chwilę poddusić i odłożyć na 20 minut.
Przygotowanie schabu: Mięso opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż nie przecinając do końca. Płat schabu rozłożyć i natrzeć sola i pieprzem. Zwijanie rolady: Na środku ułożyć przygotowany farsz, mocno zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać sokiem jabłkowym wymieszanym ze śmietaną, nakryć folią aluminiową lub przykrywka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 30 minut. Następnie mięso obrócić, polać powstałym sosem i dalej piec w temperaturze 180 stopni przez około 2 ½ godziny. W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem. Przed zakończeniem pieczenia około 20 minut zdjąć nakrycie i zrumienić mięso. Rolada super smakuje na zimno jak i na ciepło. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.