Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać ciepłą jako danie główne, ale także zimną do pieczywa.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Filety rozbić na grubość ok. 5mm. Ułożyć na foli aluminiowej w formie prostokata, tak aby nachodziły na siebie. Lekko skropić sokiem z cytryny, posolić i doprawić pieprzem.
Szpinak ugotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagęścić roztrzepanym jajkiem. Ułożyć na filetach.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na szpinaku.
Zwinąć filety w formie rolady. Owinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st. Po 15 min lekko odwinąć folię, polać olejem i dalej piec ok.15-20min.