Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podawać ciepłą jako danie główne, ale także zimną do pieczywa.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 847
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5452
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8656
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17716
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 847
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5452
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8656
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17716
Składniki
Filety rozbić na grubość ok. 5mm. Ułożyć na foli aluminiowej w formie prostokata, tak aby nachodziły na siebie. Lekko skropić sokiem z cytryny, posolić i doprawić pieprzem.
Szpinak ugotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagęścić roztrzepanym jajkiem. Ułożyć na filetach.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na szpinaku.
Zwinąć filety w formie rolady. Owinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st. Po 15 min lekko odwinąć folię, polać olejem i dalej piec ok.15-20min.