Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada ze szpinakiem

Rolada ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3757

Dodano:

Odsłon: 4149

Można podawać ciepłą jako danie główne, ale także zimną do pieczywa.

Składniki

  • filety z piersi z kurczaka 5 pojedynczych
  • szpinak mrożony 30 dag
  • ser żółty 25 dag
  • czosnek 4 ząbki
  • jajko 1 szt.
  • sok z cytryny
  • olej 5 łyżek
  • pieprz
  • sól
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety rozbić na grubość ok. 5mm. Ułożyć na foli aluminiowej w formie prostokata, tak aby nachodziły na siebie.
    Lekko skropić sokiem z cytryny, posolić i doprawić pieprzem.

  2. Szpinak ugotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagęścić roztrzepanym jajkiem. Ułożyć na filetach.

  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozłożyć na szpinaku.

  4. Zwinąć filety w formie rolady. Owinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st.
    Po 15 min lekko odwinąć folię, polać olejem i dalej piec ok.15-20min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 stycznia 2018 Ja to biorę, tylko powiedz mi, jak do szpinaku przekonać moją Panią? hehe.
Zawsze staram się do różnych dań przemycić, ale cwany Skorpion wszystko wyczuwa xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń