Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 194
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora...
Odsłon: 29
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 31
Składniki
1. Białka ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodać przesianą mąkę oraz zioła prowansalskie. Delikatnie wymieszać. Gotową masę białkową wyłożyć na blachę z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia, który uprzednio wysmarować oliwą. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20min. 2. Gotowy placek wysmarować serkiem, ułożyć szynkę, liście szpinaku, paprykę i posypać tarty ser mozarella. 3. Zawinąć w roladę i pokroić na małe roladki (ślimaczki), które następnie spiąć wykałaczkami.